NM FMX - story, 11-17. april

Mandag 11. april stappa jeg og John Olav KingCaben full av bagger og utstyr ++(det ble GANSKE fullt) og kjørte mot Kongsberg City. Det er jo der det innen fmx skjer.. Turen tok ca. 10 timer(!) inkl. stopp for smågodt-krokodiller til Jonna og bensin til bilen. Da vi kom fram begynte vi å tenke på hvor i h.... vi skulle tilbringe natta.. Kongsberg vandrehjem var nemlig opptatt. Så da satt vi der da, utafor esso som var Kongsbergs svar på Rissa's mix'kosk; rånere i horder, som lurte på hva slags folk vi var. Tilslutt fant vi ut at Gyldenløve hotell ble beste alternativ. Der hadde de låst garasje og bare velstand!

Dagen etter kjørte jeg hos mr. Gaup. Det ble ikke så mye kjøring pga vind men det var kult alikevell! Kul plass! Etterpå kjørte vi en tur til "Secret spot". Også onsdag var vi en tur på Secret spot før vi dro til Øystein Kjørstad for litt rampehopping(Merk: litt). Svenske Morgan Karlson(Mojje) var også der. Den mannen drar syke whipper!! Etter noen hopp greide jeg å lande på ræva..uten sykkel.. Lå å ropa på elgen i 5 minutter og kjente om rompa fortsatt satt der den hadde gjort før. Mojje uttalte at å hoppe med den sykkelen var som å knul.. med slapp pi... Hva vet vel jeg som kun har kjørt i en bortgjemt dal i Rissa kommune..uten en bane, uten noe organisert kjøring eller folk som kan lære bort. jaja!

Torsdag kveld kunne vi hoppe litt i kongsberghallen. Det var en opplevelse i seg selv å hoppe innendørs egentlig! stili! hehe! Denne treningen gikk ganske bra. På fredag ble det værre. Rampa en meter lenger bak og litt brattere. Innkjøringa var kort, iallefall for meg som ikke tok svingene så kjapt. Etter det ble det bare rot. Fordempern pungtert, bakdempern lekker, lander midt på landingshaugen og anklene får en trøkk. Jaja, drit i det da tenkte jeg..

 

Showet/Konkuransen var sinnsykt bra fra tribunen også! Kjørerne hoppa bedre enn noensinne og her er resultatene fra finalen:

Resultater:

1. Ailo Gaup
2. Øystein Kjørstad
3. Nick De Witt
4. Fredrik Johansson
5. Morgan Carlsson
6. Niklas Olsson

På lørdagskvelden var det selvfølgelig fest! Turnè-rute: Hotellrommet, Velvet(lokal uteplass), kebabsjappa, hotellet! På Velvet var det 300 feststemte skaller, inkludert alle kjørere, mekanikere, crew osv. Skjedde mye den natta gitt! Jonna lærte seg å klatre opp værandaer, Henrik lærte hvordan han skulle kaste ut folk(med og uten flaske) og lokal Kongsberg-ungdom fikk et gratiskurs i trøndersk! Bemanningen på hotellet var neppe glad for alle ablegøyer.. Siste gangen han kom sa'n bare: "Nå må det bli stille assa! Jeg kan høre festen mens jeg støvsuger i lobbyen, og det er 2 etasjer ned!" Ettersom mannen støvsuga var det vel egenlig tid for frokost da siste skvetten slalom-brus rant ned..

Det ble lite med filming og bilder. Kameramannen taklet ikke så godt å se på og filme samtidig, så det ble bare groms..kan skylde litt på eksos i hallen og da.. :p Noen få bilder:

Noen dager før
turen..
Noen dager før
turen..
Tegninger av banen i
kongsberghallen
Jonna utafor
hotellet
Nils på treninga
fredag
Nils, død sjømann..
Nils, et par
beskjeder på
landingshaugen
Nils, on his way
out..
Mojje, indian 1.stk superkicker
1.stk 9° radius

 

Bilder av bedre kvalitet kan se's på: www.sofamx.com, www.motox.no og www.oysteinsport.no
Bra sider du kan stikke innom: www.fmx.no, www.ailogaup.com, www.jumpingrhino.com.
Et norskt motocross/fmx-forum er her!! www.norskmotocrossforum.tk. Stikk inn å ta del i diskusjonene!

Neste NM-runde er 28 mai. Hadde vært gøy å reist ned igjen. Tiden vil vise..eksamener i kø nå! blæææ

-Nils Hermann-

Tilbake